İstiklal Marşı’nın Kabulü YÜCE Okulları’nda Kutlandı!

23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasından hemen sonra Milli Eğitim Bakanlığı, İstiklal Savaşı’nın anlam ve önemini belirtecek ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü olacak milli bir marşının olması gerektiğini anlamış ve çalışmalar yapmaya başlamıştı. 1921 yılının başında bir yarışma düzenlenmesine karar verildi. Yarışma sonucunda toplanan şiirlerden en güzeli Milli Marş olarak kabul edilecekti. Yapılan oylamalar sonucunda yarışma sonuçlanmış, en beğenilen ve anlamlı şiir olarak Maarif Vekil Hamdullah Suphi Bey tarafından büyük bir coşku ile okunan Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiir büyük tezahürat ve alkışlar eşliğinde, oybirliği ile yarışmanın birincisi olarak 12 Mart 1921 tarihinde seçildi. Türkiye’nin bağımsızlık tarihinde çok önemli bir yeri olan bu olay, YÜCE Okullarında düzenlenen törenle kutlandı.

İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un yazım sürecine dair bilgiler paylaşıldı. Konuşma sırasında İstiklal Marşı’nın önemi vurgulandı. Tören, şairin anısına hazırlanmış videoyla sürdü. Ortaokul Edebiyat Takımının oratoryo performansı, büyük beğeni topladı. Ortaokul ve lise öğrencilerimizin piyano ve keman dinletisi ile devam eden tören, büyük bir coşkuyla noktalandı.