Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

YÜCE’de 23 Nisan sevinci yine umutları yeşertti

YÜCE’de 23 Nisan sevinci yine umutları yeşertti   

TBMM’nin açılarak ülkemizin demokratik zeminler üzerinde inşa edilmesinin üzerinden 102 yıl geride kaldı. YÜCE Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara armağan ederek onları ulusal egemenlik sevincine ortak etmesine layık olarak 23 Nisan gününü hevesle kutlamaya devam ediyor. Düzenlenen tören ve etkinliklerde ulusal egemenliğin onuru ile çocuk bayramı iç içe geçti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bahar şenliği havasında geçmesi hazırlıkları öncesinde başladı. Çocuklarımız en güzel performanslarını hazırladı. Ancak törenler konferans salonumuzdaki yoğunluğun önüne geçmek ve programları yaş gruplarına göre düzenleyebilmek amacıyla iki güne yayıldı. Anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerimiz gösterilerini 22 Nisan Cuma sergilerken diğer düzeylerde 23 Nisan, gününde düzenlendi.

İlk gösteride izleyiciler öğrencilerimizin prova görüntülerinden derlenen kliple karşılaşıp çalışmalarının nasıl gerçekleştiğine tanıklık etti. Ardından sahne alan anaokulu kulüpleri dans, orff ve jimnastikteki hünerlerini sergiledi. Koro takımının şarkılarıyla eşlik ettiği kutlamada ortaokul öğrencileriyse “Her Renk Bir Yürek” adlı oratoryo gösterisiyle katkıda bulundu. Bu muhteşem gösterilerin ardından anaokulu sahneyi 1. sınıflara teslim etti. 1. sınıf kulüpleri de yeteneklerini 23 Nisan’ın anlamına yakışan bir performansla sergiledi. Günün finalinde yine Koro takımı coşkulu töreni 100. Yıl marşıyla noktaladı.

Cumartesi gününde ise tören sahnesi Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan’ın konuşmalarıyla açıldı. Kalınyazgan, Atatürk’ün sözlerine de vurgu yaparak YÜCE Okullarının mezunlarının 30 yılı aşkın süredir birer alev olarak etraflarına Atatürk’ün ışığını yaydığı gerçeğine dikkat çekti. Bu kez marifetlerini sergileme sırası 2, 3 ve 4. sınıflara geldi. Çocuklar büyüleyici dans, halk dansları, orff ve jimnastik gösterileriyle izleyenlerin karşısına çıktı. Ortaokul öğrencileri oratoryo gösterileriyle kardeşlerini yalnız bırakmazken koro takımıysa en güzel şarkılarını 23 Nisan törenleri için seslendirdi. Elbette YÜCElilerin bayram coşkusu konferans salonunun dışına taşarak gün boyunca devam etti.

Adres Bilgileri