Ana Sayfa / Güncel / Haberler

Yüce Okulları, 23 Nisan coşkusuyla bir ilke imza attı!

Tarih boyunca bazı yaratıcılıkların ve yeniliklerin ancak zor koşullar altında kalındığında ortaya çıktığına tanıklık etmişizdir. Kimi zaman, normal şartlarda aklımıza gelmeyen bir düşünce ona mecbur kalındığında hemen kendisini gösterir. Ancak bu zorunluluk durumlarında akla gelen düşüncelerin etkinliklere dönüşmesi, büyük bir çabayı ve dahası takım olmayı da gerektirir. İşte, Yüce Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünde, herkesin zorunlu olarak kendi evinde kalmasına rağmen yüzlerce öğrenciyi, velilerimizi, öğretmen ve idarecilerimizi aynı duygularla çevrimiçi etkinliğin başında toplamayı başardı. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından interaktif bir şekilde gerçekleşen tören, göz dolduran bir deneyim olarak okul tarihimizin unutulmaz anları arasına girdi.

Microsoft Teams programı üzerinden gerçekleşen tören, izlenen slayt gösterisinin ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ve saygı duruşuyla kapılarını araladı. Ardından, Kurucu Temsilcimiz Sayın Kağan Kalınyazgan, yapmış olduğu konuşmasında 1929 yılında yaşanan Dünya Ekonomik Bunalımını anımsatarak Atatürk’ün zor koşulları tersine çevirirken uyguladığı olağanüstü stratejilerden söz etti. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıldönümünü kutladığımız bugün; şanlı tarihimize bakmamız ve Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen bu mucizevi kalkınmadan ders çıkarmamız gereken bir gündür,” ifadelerini kullanan Kalınyazgan, ülkemizin kurucu değerlerinin bize krizlerle başa çıkabilme noktasındaki mirası da bıraktığının altını çizdi. Kalınyazgan’ın konuşmasının ardından kutlama töreni, müzik öğretmenlerinin yönlendirmesiyle hazırlıklarını tamamlayan Ortaokul Koro Takımı’nın seslendirdiği solo ve koro şarkılarla devam etti. Ortaokul Edebiyat Takımı’nın hazırlamış olduğu “Vatan Bizim Kalbimizde” adlı oratoryo, izleyicilere okulumuzun konferans salonunda oldukları duygusunu yaşattı. Kutlama törenleri, Orkestra Takımı’nın şarkılarıyla taçlanırken etkinliğin finalinde ise hep birlikte seslendirilen İzmir Marşı, umudun ve cesaretin sembolü oldu.

https://youtu.be/JbIj1RiidDI  adresimizdeki Youtube kanalımızdan törenimizi izleyebilirsiniz.