Ana Sayfa / Güncel / Haberler

Öğrencilerimize Beslenme Uzmanından Tavsiyeler

Yüce Okulları’nın bu haftaki gündeminde sağlık ve spor ile ilgili etkinlikler yer alıyor. Ortaokul öğrencilerimizle okulumuzun konferans salonda bir araya gelen Sağlık Bakanlığı çalışanı ve beslenme uzmanı Melek Atabey, “Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler” başlığını taşıyan bir söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasına besin gruplarını tanıtarak başlayan Atabey, öğrencilerimizi özellikle besin değeri bakımından zengin ürünleri tüketmeleri ve bol su içmeleri konusunda uyardı. Zinde bir vücuda sahip olmak için bir uzmanın görüşü alınmadan diyet yapmayı önermediğini, bunun yerine öğünleri az ve sık tüketmek gerektiğini vurgulayan Atabey, fiziksel egzersizler konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin soru ve cevap kısmında yoğun ilgi gösterdiği söyleşide davetlimiz, teşekkür konuşmalarıyla uğurlandı.