Uyum Haftası

Yaz tatilinin ardından YÜCE’li öğrencilerin yuvasına dönüşü, uyum haftası etkinlikleriyle hız kazandı. 31 Ağustos itibariyle öğrencilerine kapılarını aralayan okulumuzun koridorları yeniden çocuklarımızın ayak sesleriyle yankılanıyor. Uyum haftası için sabah saatlerinde ön bahçede bir araya gelen Anaokulu, 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri, okullarını tanımak için kendilerine kılavuzluk eden öğretmenlerine kulak veriyor.

Yüce Okulları, tatilinin ardından bütün olasılıklara baştan hazırlıklı ve planlı biçimde yeni eğitim dönemine merhaba diyor. Bu hafta okullarına ilk adımı atan öğrencilerse Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise’nin ilk düzeyleri oldu. Yeni bir eğitim programına başlamanın coşkusunu taşıyan öğrenciler, velileriyle sabah saatlerinde tören alanında hazır bulundu. Fiziksel mesafe kurallarına uygun gerçekleştirilen törende okulumuz, öğrencilerini sevgiyle karşıladı. İlk haftada Anaokulu ve 1. sınıf, okuldaki ilk günleri olması nedeniyle özellikle duygu yüklüydü. Açılış töreninin ardından bahçede sınıflar düzeyinde oluşturulan çemberlerin içerisinde birbirlerini tanıma fırsatı bulan velilerimiz en az öğrenciler kadar heyecanla doldu. Minik öğrencilerimiz, sınıf ortamlarına geçtiklerinde öncelikle kendilerini güvende hissedebilmeleri için ilk eğitimlerine bağlantı çemberi kurarak öğretmen rehberliğinde tanışma oyunuyla başladı. Törenin ardından sınıflarına yerleşip ortaokul koridorlarını tanıma şansı bulan 5. sınıflar da yine eğitimlerine sanat ve spor ağırlıklı bir programla başladı. Taze liseliler ise ilk etkinliklerinde tanışma, okul turu ve fotoğraf çekimi için buluştu. Bunun ardından okul kurallarını öğrenmeye başlayan öğrenciler, derslerine beden eğitimi etkinlikleriyle devam etti. Hafta boyunca düzey belirleme sınavlarına da katılacak liseliler için heyecan dorukta. Öte yandan, üniversite sınavlarına hazırlanmak üzere son bir yıllık maratona başlayacak 12. sınıf öğrencileri ise yüz yüze gerçekleştirilen YÖGEP kurslarına devam ediyor.