YÜCElen gençler zaman yolculuğuna çıkardı

Yüzünü daima geleceğe çeviren YÜCE Okullarının bu özelliğinin aslında bir istisnası var: YÜCElen gençlerin gelenek hâline gelen yıl sonundaki gala programları... Sanatçıları konuk değil, bizatihi sahipleriydi bu muhteşem galanın; böylesine nitelikli bir programı performansları ve tasarımlarıyla organize eden de öğrencilerimizden, yani geleceğin sanatçılarından başkası değildi. Gençler, geçtiğimiz yıllarda konuklarını 60 ve 70’li yıllara taşıyıp 45’lik plakların ortaya çıkmasıyla etkisini hissettiren aranjmanlardan, hafif müzik ve Anadolu Pop türlerinden örneklere dek klasiklere hayat vermişti. YÜCEliler bu kez bıraktıkları yerden devam ederek 1980’lerin kasetçalarlar devriyle yine sahnedeydi. Sunucumuz Beril Ercan’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Yücelen Sesler, farklı türlerdeki yerli ve yabancı şarkılarla dönemin ortamını canlandırdı. Galada dünya starları ve trendleri unutulmazken tiyatro, bale ve dans takımları performanslarıysa dönemi yaşattı. Galanın dikkat çeken bölümleri arasındaysa reklam filmleri vardı.

YÜCE Ailesinin 80’lerde moda olan kıyafetlerle katılım sergilemesiyle dönemin ruhu sahneden salonun dört yanına taştı. Katılımcıların da ilgi çeken kostüm ve aksesuarlarıyla birer aktörü hâline geldiği gala, ustalık gerektiren tasarımı ve sanat yönetmenliğiyle kültürel tarihimizin üretimlerinin sarmaladığı bir atmosfer yaratarak davetlileri altın yıllara doğru eğlence dolu bir zaman yolculuğuna çıkardı. Gençlerin gelecek yıl sahnelenecek yeni rotasındaysa ibre yakın tarihimize ışık tutmak üzere 90’lı yılları gösteriyor.