YÜCE Okullarında 19 Mayıs coşkusu, yüreklere umut serpti.

Ülkemizin bağımsızlığına adım attığı başlangıcın yıl dönümünde Türk gençliği, Ata’sının izinden gitmeye devam ediyor. Yüce Okullarında 19 Mayıs, salgın sürecine karşılık coşkusundan kaybetmeden çevrimiçi olarak kutlandı. Okullarına Uzaktan Eğitimle kesintisiz devam eden öğrencilerin umut kazandığı kutlamaların ikincisi, bu kez 19 Mayıs töreni için sahnelendi.

Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen törende Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan, açılış konuşmasında olumsuz koşulların tersine çevrilebilmesinin yolunun Mustafa Kemal’in tutarlılıkla bağlı olduğu büyük idealinin izini sürmek olduğuna vurgu yaptı. “O’nun ‘Büyük İdeal’ine bağlı kaldığımız sürece kendimizi ve dünyayı değiştirecek o idealist düşünce bizlerle birlikte yaşamaya devam edecektir,” şeklinde konuşan Kalınyazgan sözlerini, “İçinde bulunduğunuz koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun Ata’mızı örnek alarak ve gözlerindeki ışığı takip ederek aydınlık geleceğe kavuşacağımızdan emin olabilirsiniz.” ifadeleriyle tamamladı. Ardından tören, lise öğrencilerinin mesajlarıyla sürdü. Sözü devralan gençler, Türk ulusunun özgürlüğe adım attığı gün olarak nitelendirdikleri 19 Mayıs’ta Ata’ya olan düşüncelerini dile getirdi. Koro ve orkestra takımlarının performanslarıyla devam eden kutlamalarda liseli öğrencilerin geleneksel hale gelen oratoryoları yine beğeniyle karşılandı. “Mavi Gözlü Devden, Gençlere Ulaşan Armağan” adlı oratoryonun ardından koro takımı yeniden sahne alarak büyük özveriyle hazırladıkları şarkılarını Yüce Ailesi için söyledi.

Yüceli gençler, bağımsızlık meşalesini elden elde taşımaya devam ediyor…

https://youtu.be/r9dC9oFcES0 adresimizde okulumuzun Youtube kanalımızdan törenimizi izleyebilirsiniz.