Ana Sayfa / Güncel / Duyurular

Okul Kapanış Töreni hk.

Değerli Velimiz,

2019-2020 Öğretim Yılında, 16 Mart’a kadar geçen süre zarfında öğrenciler, dersliklerinde öğretmenlerimizin konuğu olurken bu tarihten itibaren her şey tersine dönmüş, öğretmenlerimiz öğrencilerimizin evlerinde, ekranlarına konuk olmuştu. Ancak Yüce Okulları’nın öğretmen ve idarecileri ile öğrencileri, birlikteliklerinden aldıkları güçle inanılması zor bir organizasyonun üstesinden gelerek eğitim yılını hiçbir kayıp yaşamadan ve hatta yeni deneyimlere yelken açarak tamamladı. Bu anlamda geride bıraktığımız öğretim yılı, teknolojiyi kullandığımızda eğitimde neler yapılabileceğini gösterirken ayrıca teknolojinin tek başına yeterli olmadığını, asıl zorlukların ancak birlik ve dayanışma yoluyla aşılabileceğini sergiledi. Bu nedenle tamamladığımız süreç, Yüce Okulları’nın hem eğitim için teknolojiyi en etkili şekilde kullandığı hem de paydaşlarının birbirlerine olan bağlılığının sonuçlarını aldığı bir yıl oldu.

Bu düzlemde, Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde öğretim yılını noktalamak da yine çevrim içi yöntemle mümkün olacak. Yüce Okulları, okulların açılıp öğrencilerin dersliklerine kavuşacağı güne dek programlarını, öğrencilerin üstün başarıları nedeniyle, gönül rahatlığıyla, gururla noktalıyor. Şimdi bir kapanış töreniyle öğrencilerimizin geride bıraktıkları yılı değerlendirdikleri mesajlarını dinleme vaktine sıra geldi. Hepimizin davetlisi olduğu okul kapanış programımız, 19 Haziran Cuma günü, saat 15.00’te Microsoft Teams üzerinden gerçekleşecek.

Bu tarih ve saatte aşağıdaki linki kullanarak erişim sağlamanızı önemle arz ederiz:

Ortak Sınav-4 Konu Kapsamları

Sayın Velimiz,

10-17 Haziran haftasında Edu21 üzerinden uygulanacak olan ortak sınav konu kapsamları için tıklayınız.

Sınavlar 08.20 - 09.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Saygılarımızla.

Sokağa Çıkma İzni Hk.

Sayın Velimiz, 0-14 yaş aralığı çocukların sokağa çıkma izninin Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında uygulanacağı açıklanmıştır.

Sokağa çıkma izin süresinin uzatılmış olması nedeniyle öğrencilerimizin ders saatlerinden sonra izin kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, haftalık ders programımız planlandığı şekilde uygulanacaktır.

Saygılarımızla.

Okulların açılma tarihine ilişkin kararlar hk

Değerli Velilerimiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan resmî açıklama doğrultusunda 2019-2020 öğretim yılı çerçevesinde okulların açılmayacağı ve uzaktan eğitim sürecinin 19 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtilmiştir. 23 Mart 2020 tarihinde başlatmış olduğumuz Uzaktan Eğitim Programı’mız aynı şekilde 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu süreçte, yıllık planlarımızı sene başında öngördüğümüz üzere gününde tamamlamayı ve öğrencilerimizi MEB ve IB programlarının kazanımlarına sahip olarak bir üst sınıfa çıkarmayı arzu ediyoruz. LGS ve YKS sınavlarına hazırlık kurslarımız da planladığı gibi uzaktan eğitimle sınav tarihlerine kadar devam edecektir.

Okulumuzun teknoloji alanında uzun yıllara dayanan bilgi birikimi, uluslararası programlar çerçevesinde her yıl daha da geliştirerek bugüne getirdiğimiz ders planlarımız ve içeriklerimiz, fedakâr öğretmenlerimiz ve akademik disiplinle bu dönemi yöneten idarecilerimiz uzaktan eğitim sürecini bugüne kadar başarıyla sürdürmemizi sağladı. Yaşanan olağanüstü gelişmeler ve önümüzdeki öğretim yılının ihtiyaçları doğrultusunda 2020-2021 Öğretim Yılının çalışma takvimini oluşturarak sizlerle yakın bir zamanda paylaşacağız. Önümüzdeki öğretim yılında karşımıza çıkabilecek farklı olasılıkları değerlendirerek çok daha esnek ve etkileşimli bir eğitim modeline ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.” sözünden yola çıkarak önümüzdeki öğretim yılında da yaşanabilecek her durum karşısında en doğru çözümle hareket edeceğimizden ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretim sürecinin kesintisiz devam edeceğinden emin olabilirsiniz.

Sizlere, böylesine olağanüstü bir dönemde okulumuza olan inancınız ve öğrencilerimize uzaktan eğitim sürecinde verdiğiniz destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

YÜCE Okulları

Sokağa Çıkma İzni hk.

Sayın Velimiz,

20 Mayıs Çarşamba günü 14 yaş ve altı çocukların 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilmiştir.

Bu kapsamda, Anasınıfı ve İlkokulda 11.30-13.45; Ortaokulda 11.40-14.05 saatleri arasında uzaktan ders yapılmayacaktır.

19 Mayıs Töreni Hk.

Sayın Velimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli uyanışımıza ilk adımı attığı günün 101. yıl dönümünde yine büyük bir özveriyle hazırlanan 19 Mayıs kutlamalarımız sabah saat 10.00’da Microsoft Teams üzerinden canlı bağlantıyla gerçekleştirilecektir.

Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan’ın konuşmasının ardından koro ve orkestra takımlarının performanslarının ve lise öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun yer alacağı bu anlamlı etkinliğe, Yüceli gençlerimizin yanında olabilmek adına aşağıda belirtilen linke tıklayarak katılımınızı önemle rica ederiz.