Okul Aile Birliği

Ana Sayfa / Güncel / Okul Aile Birliği

Yüce Okullarında Okul ve Aile Birliği Yönetimi Belirlendi

Yüce Okullarında 2019-2020 Öğretim Yılı için, Okul ve Aile Birliği Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Okul Aile Birliği üyeleriyle idareci ve öğretmenlerimizin hazır bulunduğu kurulda bir önceki yıla ait faaliyetlerin dökümü, değerlendirilmesi ve yeni dönemden beklentiler öne çıktı.

Okul ve Aile Birliği Olağan Genel Kurulu, Çağdaş Yusuf Akbulut’un divan başkanlığına, Hande Söbe’nin ise yazmanlığa seçilmesinin ardından, okulumuzun konferans salonunda başladı. Bir önceki dönemin yönetim kurulu başkanı Burçak Öktenoğlu, faaliyet raporunu görüntüler eşliğinde sundu. Okul Aile Birliğinin 2018-2019 öğretim yılına ait faaliyetleri arasında Anıtkabir ziyareti, 19 Mayıs ve 8 Mart gibi belirli günlerde düzenlenen kermes, kokteyl ve balolar, Dilek Ağacı Projesi başta olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen sosyal gönüllülük çalışmaları ve Yüce Okulları’nın geleneksel etkinlikleri arasında gösterilen çadır kampı etkinlikleri öne çıktı. Bu faaliyetlerinin tamamında amaç ve beklentilere uygun hareket edildiği hem öğrenciler hem de veliler açısından kazanımlara yol açtığı ve böylelikle okul kültürünü güçlendirip geliştirdiği yönündeki kanaat üyeler arasında hâkim görüş oldu. Önceki yılın bakiyelerinin takdim edilip değerlendirildiği bir faaliyet raporu da önceki yılın Denetleme Kurulu Başkanı Arzu Önal’dan geldi. Bu raporda, okulun ıslak hacim ve yemekhane gibi belirli alanlarında yapılan kontrollere vurgu yapıldı. Her iki faaliyet raporu da üyelerin oylarıyla taktir ve teşvikler altında aklandı.

Okul ve Aile Birliği Genel Kurulu, yeni yönetimin ve denetleme organlarının seçilmesi gündemiyle devam etti. Faaliyetleri ibra edilen Burçak Öktenoğlu yeniden Okul ve Aile Birliği başkanlığına layık görüldü. Serpil Sönmez başkan yardımcısı olurken Tuğba Kürkçüoğlu muhasipliğe, Bilal Tekok ise yazmanlığa getirildi. Yüce Okullarının Okul ve Aile Birliğinde denetim faaliyetleri isabetli karşılanan Arzu Önal, Denetleme Kurulu Başkanlığını Umut Kotan’a devretti. Değerlendirme Kurulunun diğer yeni üyeleri, Songül Gürsoytrak ve Tuğba Günarslan üstlenecek. Kapanışta, yeni yönetim kurulundan verimli çalışmalar yapılması dilenerek keyif dolu bir öğretim yılı olması temenni edildi.