Rehberlik

Ana Sayfa / Yüce Okulları / Rehberlik

Önleyici rehberlik çalışmaları ile öğrencilerimize sağlıklı bir okul iklimi kazandırıyoruz!

YÜCE Okullarında öğrencilerin akademik gelişimleri ile birlikte sosyal ve duygusal gelişimleri düzey uzmanları tarafından izlenir ve önleyici rehberlik hizmeti verilir. İhtiyaç halinde uzmanlar tarafından uygulanan envanterler ile öğrencilerin gelişimleri takip edilir.

YÜCE Okullarında rehberlik biriminin temel amacı öğrenim gören tüm öğrencilerin gelişim dönemi özellikleri dikkate alınarak karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendilerini tanımalarını ve anlamalarını sağlamak ve uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır. Rehberlik hizmetlerinde; gizlilik, gönüllülük, süreklilik, kişi haklarına saygı, bireyin değerliliği, bireyin özerkliği, ilgili kişilerle iş birliği esastır. Güvenilirlik hiçbir zaman göz ardı edilmez.

YÜCE Okulları Rehberlik Biriminin hedefi öğrencilerin gelişim dönemi özelliklerine uygun olarak sahip oldukları özelliklerle ilgili farkındalık kazandırmak ve gerekli görülen alanlarda yönlendirmede bulunmaktır.

Öğrenciler için önleyici rehberlik ve eğitsel rehberlik alanlarında hizmet verilmektedir. Öğrenci velileri ile bireysel görüşmeler yapılmakta, iş birliği içerisinde çalışarak, öğrencilerle yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilmektedir.