YÜCE’de Tiyatro Festivali

Edebiyatı, dansı, görsel sanatları ve müziği… Tüm sanatları bir araya getiren hangisi? Tiyatro! Gelip geçti 27 Mart Dünya Tiyatro Günü. Sokaklar, sahneler dolup taştı insanlığın dünya açılan bu büyülü perdesinin önünde. Anlamak, anlatmak için hem dertleşip hem eğlenmek için. Festival perdesinin açıldığı sahnelerden biri de YÜCE’nin konferans salonu oldu. Öyle bir güzelliği var ki her tiyatrocu amatördür bu sanatta. Bizim tiyatro takımları gibi. Seyircilerse yine bizden, miniklerden. Beş ve altıncı sınıflar, hazırladıkları “Gezegenimiz Dünya’ya Ne Oldu?” oyununu anaokulu, bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencilerine sundu. Yedinci sınıflarsa içinde dünden bugüne tiyatro eserlerinden oyunlar barındıran “Müzik’HAL’lerim” oyunuyla dördüncü sınıftaki ve ortaokullu arkadaşlarının karşısına geçti. Sahnedekinin bir oyun olduğunun seyirciye hatırlatılmasına epik tiyatro diyordu Bertolt Brecht. YÜCElileri de görseydi kim bilir ne derdi bu güzelliğe. Alkışlar sizin için çocuklar!