Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

İkinci yüzyıla doğru “Yaşasın Cumhuriyet!”

İkinci yüzyıla doğru “Yaşasın Cumhuriyet!”


YÜCE Okulları Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine sahip çıkarak yüzüncü yaşına bir kala “Yaşasın Cumhuriyet” diyebilmek için 29 Ekim kutlamasında bir araya geldi. Tarihin en ileri yönetim düşüncesi Cumhuriyet okulumuzda düzenlenen törenle bir kez daha sahiplenildi.


Okulumuzun paydaş ve dostları konferans salonumuzda 29 Ekim’in ilk günündeki coşkuyla buluştu. Slayt gösterisiyle perdelerin aralanmasının ardından sunuculuğunu liseli öğrencimiz Mihri Olga Cengiz’in üstlendiği bayram kutlamalarının açılış konuşması yine kurucu temsilcimiz Kağan Kalınyazgan’dan geldi. Cumhuriyetin ülkenin tüm olumsuz koşullarına rağmen ilk on yılında gerçekleştirdiği mucizevi atılımlara tek tek değinen Kalınyazgan, “Bugün ülkemizin yaşadığı sorunlara baktığımızda çözüm yollarının her alanda olağanüstü bir gelişim yaşadığımız o dönemde, yani Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında olduğunu görüyoruz,” ifadelerini kullandı. 

Bayram kutlamalarına liseli öğrencilerimizin büyük bir emekle hazırladığı “Cumhuriyete Giden Yol” adlı tiyatral gösterisi damgasını vurdu. Okulumuzun tüm düzeylerinden koro, orkestra ve dans gruplarını da içerisinde barındıran bu gösteride gençler, izleyicileri bir süre için Cumhuriyetin kurulduğu günlerde yaşanan olağanüstü gelişmelere götürdü. YÜCElen gençler, Cumhuriyetin kazandırdığı kutsal değerleri ikinci yüzyılında da elden ele taşıyıp kendilerinden sonra gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarmaya devam edecek.


Adres Bilgileri