YÜCEli gençler, bağımsızlığın hikâyesinin peşine düştü

Dünyanın bütün şiirleri masa başında yazıldı, İstiklâl Marşı hariç! Elbette, Millî Marşımız o inanmış adamın, milletin aziz hatırasında daima hürmetle anımsanan Mehmet Akif’in kaleminden çıktı. Ancak şair, marşımıza, “Onu milletimize ve kahraman ordumuza armağan ettim. O milletin eseridir, malıdır.” sözleriyle Safahat adlı eserinde yer vermedi. Mehmet Akif, marşımızı yazarken kış aylarını ince bir ceketle geçirmek zorunda kalsa da samimiyetle hiçbir karşılık beklemedi.  Mehmet Akif haklıydı İstiklâl Marşı, sadece mürekkeple kâğıda yazılmadı, cephede kanla yazıldı. Bursa’da yazıldı, Uşak’ta, Eskişehir’de, Afyonkarahisar’da yazıldı, Kütahya’da… İşte YÜCE Ortaokulunun edebiyat kulübü hazırladıkları videoda buna vurgu yaptı. 12 Mart, kabul gününde, İstiklâl Marşımızı satır satır inceleyerek idrak eden öğrencilerimiz görünenin ardındaki asıl hikâyenin peşine düştü.