Haberler

 Ana Sayfa / Güncel / Haberler

YÜCE Okullarında 19 Mayıs coşku ile kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp millî mücadeleyi başlatarak ülkemizin bağımsızlığının önemli işareti fişeğini yaktığı günün üzerinden 102 yıl geçti. Ancak kurtuluşun ateşi gençlerimizin yüreklerimizde sıcak. YÜCE’li gençler de Atatürk’ün ilk adımını 19 Mayıs’ta attığı yolun sıra neferleri olarak en önde gelen takipçilerinden. Başarılarıyla kendilerinden çokça söz ettiren YÜCE’li gençlerimizin düzenlediği son organizasyon ise okulumuz için çevrim içi yöntemle düzenlenip göz dolduran 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı töreni oldu.  

İzlenceler ve gençlik marşları eşliğinde coşkulu başlangıcı yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla açıldı. Ardından, Kurucu Temsilcimiz Kağan Kalınyazgan, konuşmasında düşünceleriyle gençlere yöneldi. 19 Mayıs gününün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri açısından kurucu öneminin altını çizen Kalınyazgan, Atatürk’ün umudu canlı tutarak büyük bir başlangıçlar yapabilme iradesini, inandığımız ve güvendiğimiz YÜCE’li gençlere işaret etti. Açılış konuşmasının ardından sahne, koro takımına ait oldu. Yüce Ailesi için söyledikleri muhteşem şarkılarla güne neşe katan gençlerimizin peşinden diğer liseli öğrencilerimiz, “Gençliğin Ata’ya Cevabı” adlı videoyla Ata’nın onlara çağrısını, kendi bayramlarında sözü devralarak yanıtsız bırakmadı. Repertuvarını özenle seçen liseli orkestra takımı ve her gösterisi beğeniyle takip edilen oratoryo oyuncuları ise en güzel performanslarını 19 Mayıs töreni için ortaya koydu. Programında sonunda İzmir Marşı, ulusal bayram kutlamalarımızın bir geleneği hâline gelerek umudumuzu diri tuttu. Yüceli gençler, koşullar ne olursa olsun ulusal bayramlarımızı kitlesel şekilde kutlayıp bağımsızlık meşalesini elden elde taşımaya devam ediyor.

Törenin ardından bu etkinliğin videosu Yuce Schools YouTube kanalındaki yerini aldı. Tekrar izlemek isteyen veya izleyememiş olanlar için yayına aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz: https://youtu.be/uQ5puPQBdUc

Adres Bilgileri