Özel YÜCE Ortaokulu Öğretim

Ana Sayfa / Yüce Okulları / Özel YÜCE Ortaokulu Öğretim

YÜCE’de bireysel ihtiyaçlara göre şekillenen ulusal ve uluslararası standartlarda öğretim!

Özel YÜCE Ortaokulunda öğrenci ihtiyaçlarına göre şekillenen öğretim süreçleriyle öğrenciler, ulusal sınavlara hazırlanırken, birer dünya vatandaşı olarak uluslararası öğretimle eğitimin merkezinde yer alır.

Özel YÜCE Ortaokulunda öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı ulusal sınavlara, programda bulunan kazanımlar doğrultusunda yoğun bir sınav takvimiyle hazırlanır. Bu süreçlerde öğrencinin gelişimi sürekli olarak gözlemlenir.

IB-MYP (Uluslararası Bakalorya – Orta Yıllar Programı) müfredat çerçevesi ile üniteler birbiriyle ilişkili bilgiler, bu bilgiler arası bağlar kuran kavramlar ve gerçek hayatta kullanılan beceriler üzerinden tasarlanır.

Çağdaş eğitim anlayışları ışığında geliştirilen YÜCE öğretim süreçlerinde öğrencilerin her biri tamamen özgün bireyler olarak ele alınır. Öğrencilerin hazır bulunuşlukları, ilgileri, öğrenme hızları ve öğrenme stillerinin farklı olması eğitimin farklılaştırılmasını gerektirmektedir. Özel YÜCE Ortaokulunda öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak öğretim içerik, ürün ve süreç boyutunda çeşitlilik göstermektedir. Bu sayede süreçlerin tek tipleştirilmesi yerine her bir öğrenciye göre farklılaşması ile öğrenciler aktif öğrenen profiline sahip olurlar.