Kurucu Temsilcisi - Kağan KALINYAZGAN

Değerli Öğretmenlerimiz, Velilerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Bekçisi Sevgili Öğrenciler,

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anmak için bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Çok az millet, tarihin en büyük liderlerinden biri için, “O bizim liderimiz” diyebilme şansına sahiptir. Şanslıyız, çünkü O millet biziz.

Şanslıyız, çünkü O, eşsiz eseri Cumhuriyeti bize miras bırakmış.

Şanslıyız, çünkü O, Türk toplumunun ortak değeri olarak bizlere yol göstermeye devam ediyor.

Şanslıyız, çünkü O, olmasaydı biz de olmazdık.

Tüm dünyanın saygıyla andığı, 20. Yüzyılın dâhisi Atatürk aramızdan ayrılalı tam 79 yıl geçti. Aradan geçen bunca yıla rağmen,

Türkiye’nin her bir köşesini Atatürk heykelleri süslüyor. Vicdansızlar fikirlerini yıkamadıkları için, heykelini yıkmaya kalksalar, yerine onlarcası yapılıyor.

Şehirlerdeki ana caddeler, meydanlar, havalimanları, kültür ve spor merkezleri Atatürk adıyla anılıyor. Adını silmek için fırsat yaratıp yenisi yapmaya kalksalar, hatıralarını silemiyorlar, yenisine de Atatürk adını vermek zorunda kalıyorlar.

Atatürk’ün kabri Anıtkabir, Türkiye’nin her köşesinden, her yaştan ve her kesimden ziyaretçilerle dolup taşıyor. Bugün Anıtkabir’e gidecek olsanız kalabalıktan içeri giremezsiniz.

Sadece 10 Kasım’da değil, yılın 365 günü Anıtkabir ve Dolmabahçe milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Üstelik kimseye bedava ulaşım ya da erzak verilmiyor.

Türk, Kürt, Çerkez, Laz olmak fark yaratmıyor. 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe, Türkiye’de, hayat duruyor. “Ne mutlu Türküm!” diyebilen herkes esas duruşa geçiyor. Sirenler çalarken hepimizin gözü yaşla doluyor.

Gençler moda akımı ne olursa olsun, Atatürk tişörtü giymekten gurur duyuyor. Bizler de, Atatürk temalı kravat veya fular gibi tekstil ürünlerini giymek için fırsat kolluyoruz.

İmzası dövme olarak, insanların bedenine işlemiş başka bir dünya lideri yeryüzünde bulunmuyor.

Hiçbir bariyeri ya da otoyol gişesini açmıyor, ama arabaların camları Atatürk çıkartmalarıyla süsleniyor.

En çok Atatürk rozeti satılıyor. İkinci sırada ise barış rozeti.

Ata Koleksiyon adıyla kupa, anahtarlık, kalem, saat ve birçok aksesuar satılıyor. Sinema kahramanlarının aksesuarları var ama hiçbiri kalıcı değil. Birkaç ay içinde raflardan kalkıyor. Ata Koleksiyon ise yıllara meydan okuyor.

Anlattıkça devamı geliyor ancak, Atatürk sevgisini ifade eden örneklerin sonu gelmiyor. 79 yıl değil de, 179 yıl da geçse, teknoloji değişir, alışkanlıklar değişir, ancak Türk toplumunun Atatürk sevgisi hiçbir zaman değişmez. Hiç düşündünüz mü? Neden böyle diye?

“Rüzgar ateş için neyse, ayrılık da aşk için odur; küçük bir aşkı söndürür, büyük bir aşkı daha da güçlendirir.” demiş Hz. Mevlana.

Yediden yetmişe hepimizin kalbindeki Atatürk sevgisi yıllar geçmesine rağmen azalmak bir yana, daha da güçleniyor. Aradan geçen zaman ve hatta Atatürk'e karşı yapılan vefasızlıklar, bu sevgiyi daha da büyütüyor. Onun karşısındaki düşünceler ise sönmeye mahkûm kalan birer kıvılcım olmaktan öteye gidemiyor.

Türk toplumunun kalbinde Atatürk’ün yerini tutacak başka bir lider çıkmadı, çıkmayacak. “Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim.” sözüyle Atatürk, Türkiye’nin geleceğinde liderlerin değil, Onun izinde gidenlerin ortak aklıyla çağdaş uygarlık yolunda ilerleyebileceğimizi ifade etmiş ve geleceğe ışık tutmuş.

Siz YÜCE’len gençlerin, yüreğindeki Atatürk sevgisi, Onun işaret ettiği yoldan yürüyeceğinizin ve Türkiye’yi yükselteceğinizin teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler sizlersiniz! Sizlere, bu uğurda rehberlik yapan idarecileriniz olarak, taşıdığınız bu emanetin değerinin ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri sevgi ve saygıyla selamlarken, bizlere bağımsız bir ülke bırakan, hak ve özgürlüklerimizi kazandıran Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79. yıl dönümünde büyük bir sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Saygılarımla,

Kağan Kalınyazgan