Kurucu Temsilcisi - Kağan KALINYAZGAN

Sevgili Öğrenciler, Velilerimiz, Öğretmen ve İdarecilerimiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünde sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

19 Mayıs, tüm dünyanın Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunu beklediği bir dönemde, Türk milletinin yeni bir başlangıç yaptığı gündür. Tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir milletin ayağa kalktığı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla millî mücadele kıvılcımının yakıldığı tarihtir. Millî mücadele sonrasında kurulacak olan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk İnkılap ve Devrimlerinin başlangıcıdır 19 Mayıs. Umudun, inancın ve mutluluğun ifadesidir 19 Mayıs. Bu nedenle de her 19 Mayıs bayramı içimizi coşkuyla doldurur ve büyük bir özlemle bekleriz. 19 Mayıs’ın gençlik ve spor bayramı olarak anılmasının altında da bu duygular yatar.

Her son, yeni bir başlangıcı doğurur. Bütün gecelerin sonunda güneş yeniden doğar. Yedi asır süren Osmanlı İmparatorluğunun tarih sahnesinden çekilmesi, Atatürk’ün önderliğinde Türk toplumunun büyük özverisi ve mucizelerle yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşuyla sonuçlanmıştır. Atatürk 16 Mayıs gecesi hareket eden ve 19 Mayıs gününde Samsun’a varan Bandırma Vapuru’nda üç gün boyunca yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ilgili esaslar üzerinde çalışmaya başlamış. Saltanatın desteğiyle işgal kuvvetlerinin ülkenin her yerine yayıldığı bir anda Atatürk çok yakında gireceği savaşı değil de savaş sonrasında kuracağı yeni Türkiye Cumhuriyetini düşünüyor ve planlar yapabiliyor. Bu nedenle de 19 Mayıs sadece Kurtuluş Savaşının başlangıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni Türkiye Cumhuriyetinin fikren oluşmaya başladığı önemli bir gün olarak tarihe geçiyor.

Atatürk 19 Mayıs tarihinde Samsun’a ayak bastığında önünde büyük bir savaş ve sonrasında yoktan var edilecek bir ülke vardı. Ancak Atatürk, büyük bir azim ve cesaretle o ilk adımı atmaktan çekinmedi. Girdiği savaşı kazanmakla kalmadı, Bandırma Vapuru’nda hayalini kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yoktan var etmeyi başardı.

Sevgili YÜCElen gençler,

Atatürk’ün hayatı hepimiz için örnek alınacak ve ders çıkarılacak pek çok niteliğe sahiptir. Atatürk 19 Mayıs günü Samsun’a ayak bastığında, her yeni başlangıcın umudu da beraberinde getireceğini çok iyi biliyordu. O yüzden de hiç çekinmeden, büyük bir kararlılıkla Bandırma Vapuruna bindi. Sizler de yaşamınızın belirli dönemlerinde yeni başlangıçlara adım atacaksınız. İşte o anda 19 Mayıs tarihini düşünün. Atatürk’ün 38 yaşında böylesine büyük bir adımı korkusuzca nasıl attığını hayal edin ve Onun izinde korkusuzca adımınızı atın ve Bandırma Vapuruna siz de binin. Kimin kayığına binerse onun küreğini çekenlere rağmen YÜCE Ailesi olarak bizler her daim Bandırma Vapurundayız. Unutmayın ki, ilerlemenin, gelişmenin sırrı başlamaktan geçer. YÜCE okullarının çatısı altında ve Atatürk’ün ilkeleri ışığında geleceğe yürüyen gençler olarak atacağınız her adımın size başarı ve mutluluk getireceğine inancımız tamdır. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, Başkomutanımız ve Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlara duyduğumuz sonsuz saygı ve gönül borcunu bir kez daha yinelemek istiyorum.

Saygı ve sevgilerimle

Kağan Kalınyazgan